НАЧАЛО

 ЗАЩО И КАК

ПРОГРАМА 

СХЕМА

 УЧАСТНИЦИ 

СНИМКИ 

 КОНТАКТИ 

СПРАВОЧНИК


 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА ФЕСТИВАЛА НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ

 

Организатори и партньори

 

 

 ТЪРСЯТ СЕ! 

Защо да участваме?

Кой може да участва?

Как да участваме?

Колко струва? 

Организирани посещения 

За индивидуални 

участници

За посетители

За рекламодатели и спонсори

Защо да участваме?

 

 

 

 

Фестивалът на българското образование не е търговско изложение. Той е комплексно събитие - информационно, рекламно, PR, празнично, комуникационно. 

След 6 години провеждане в НДК - най-престижния конгресен и изложбен център в България, през 2012 г. Фестивалът излeзе на открито - в парка на НДК, в шатри и открити уъркшопове. 

Новият формат се оказа изключително привлекателен за посетителите, по-интерактивен и по успешен. За трите дни на Фестивал 2012 и 2013 потокът посетители надминаваше 10000 човека.

Фестивал 2014 ви очаква отново на открито, в парка пред Националния дворец на Децата.

Промяната на мястото е свързана с предстоящия ремонт на околното пространство на НДК.

 


 


 

 

Фестивалът е място за публично представяне на образователните институции, демонстрация на техния стил и визия с активното участие на ученици, педагози и родители, възможност за пряк контакт с родители и ученици, на които предстои избор на училище. 

 

 

 

 

 

Тук е мястото за търсене и създаване на нови контакти и партньорства с неправителствени организации, фирми, други образователни институции, медии; тук има възможност за получаване на информация за проекти, мрежи, конкурси, инициативи, обучения.

 

 


 

В творческите центрове, ателиета, уъркшопове на фестивала могат да се изявят педагози и ученици - чрез презентации и демонстрации на творчески формации, екипи, индивидуални участници; могат творчески да общуват педагози, ученици, студенти, родители.

 


 

 

Имате 4 дни, в които имате офис на открито и разполагате с пространство, в което можете да организирате Ваше събитие на територията на Фестивала - уъркшоп, демонстрация, изложба, спектакъл, делова среща, среща на настоятелството, среща на бивши ученици, среща с партньори... 

 

 

 

 

нагоре 

 

 

 

 

Кой може да участва? 

 


 

Във Фестивала могат да участват различни институции: общински, държавни и частни училища, детски градини, висши училища и колежи, неправителствени организации, школи, творчески форма-ции, общини, центрове за работа с деца, музеи, читалища, фирми и бизнес организации и т.н., както инеформални младежки и педагогически общности от България и от други страни.В много от дейностите на фестивала може да се участва и индивидуално.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Свържете се с нас, за да изберем заедно най-подходящите за Вашето представяне място и формат, да Ви предложим подходяща анимация и начин на установяване на контакти с интересуващите ви партньори.


 

 

 

 

 нагоре 

 

 

 

 

 

 

Как да участваме? 

 

 

 

 

 

Чрез рекламно-информационен щанд, на който PR-екип да представя Вашата организация чрез визия, мултимедия, печатна реклама, събеседвания с посетители.

За тази цел трябва да попълните заявката-договор, да изберете на картата щанд, като се консултирате с нас дали е свободен, и да ни изпратите попълнената заявка-договор по e-mail, факс или да я донесете в офиса.

 

 

 

 

 

 

Чрез уъркшоп, интерактивна презентация, събитие, семинар, на който да демонстрирате на практика ваши дейности, с участието на ваши представители и посетителите. Свържете се с нас, за да обсъдим заедно формата на Вашето събитие, да Ви предложим най-подходящото място и време, да го включим в програмата и рекламата.

На снимката: Арт Ателие на "Арт Еко Свят" -2010

 

 

 

 

 

Чрез представяне на ваша творческа продукция в програмата на Фестивала. За представяне са подходящи малки форми - театрална миниатюра или откъс, 1-2 вокални или танцови изпълнения,спортна демонстрация и т.н. Тези участия е необходимо да уточним съвместно, за да Ви предложим най-подходящото място и време и да ги включим в програмата. 

На снимката: Изложба на кинетични скулптури - 2011

 

 

 

 

 

Чрез участие на Ваша представителна група със знамето в Шестивето на знамената и тържественото откриване. 

На снимката: Делегация на Медицински Университет - Плевен със знамето на университета - 2011

 

 

 

 

 

Чрез участие на Ваши представители - възрастни и деца във форумите и дискусиите, творческите центрове и студия, свободно или организирано.

Всеки център има своя програма, в която могат да се включат като активни участници или зрители групи и индивидуални участници.

 

 

 

 

 

 нагоре 

 

 

 

 

 

 

Организирани посещения

 

 

 

 

 

Ако имате желание за организирано групово посещение на Фестивала, ние съвместно с нашите партньори от туристическа фирма "Делта Експортконсулт" можем да ви предложим:

- настаняване на приемливи цени в София;

- разходка из София с автобус, включваща посещение на Фестивала и на един от музеите: "Земята и хората", Национален военно-исторически музей, Национален Политехнически музей, Национален природонаучен музей.

Свържете се с нас за подробности!

 

 

 

 

 

 нагоре 

 

 

 

 

 

 

Колко струва?

 

 

 

 

 

 изтеглете схемата на шатра от тук

 

 ЩАНД

Цената на участие със щанд през 2014 г. е 200 лв (без ДДС).

Щандът през 2014 година представлява работно място в шестоъгълна шатра шатра от непромокаем винил, което включва: отделна маса за всеки участник (с размери около 1х0.6 м), 2 стола, ел.контакт (разклонител), изложбена конструкция. На конструкцията могат да се залепват материали с тиксо. На самата шатра не могат да бъдат поставяни никакви рекламни елементи, увреждащи повърхността й.

В цената на щанда са включени още:

- изработване на цветен хоризонтален надпис, който е със стандартен размер 250 см дължина и 40 см височина и може да бъде с индивидуален дизайн, по желание на участниците;

- разходи за общата реклама и информация на фестивала - транспаранти, хоругви, билбордове в София, рекламни карета в медии, прес-конференции, мейлинг кампания, поддръжка на сайта на фестивала и реклама в интернет, изработка и разпространение на печатни рекламни материали в училищата и детските градини - флаери, постери, покани-програми; схеми и списъци на участниците, информационен щанд

- материали за участниците: по 2 бр. баджове-пропуски за всяка организация-участник, сертификат за участие за всяка организация-участник и за индивидуалните участници;

- право на участниците да разпространяват свои рекламни материали на територията на Фестивала;

- право на участие на представители на институцията във форумите на Фестивала и в концертната програма.

 

 

 

 

 

 

 УЪРКШОП

Участниците, които ангажират щандове, имат възможност да организират свой уъркшоп в шатрата или на допълнителна маса извън шатрата. 

 

 

 

 

 

Творческо участие. Участието в различните центрове,форуми, концертната програма на фестивала на творчески формации, отбори, екипи, индивидуални представители от институциите, които имат щанд, е безплатно.

Участието програмата на Открита сцена за участници, които нямат щанд на фестивала, през 2014 г. е безплатно.

 

 

 

 

 

 

Събитие на закрито. В случай, че имате желание да организирате в рамките на Фестивала събитие на закрито, свържете се с нас.

 

 

 

 

 

нагоре

 

 

 

 

 

 

За посетители

 

 

 

 

 

Фестивалът е открит за посетители всеки ден от 10 до 19 часа, входът е свободен. Наблюдението на всички прояви и дейности и участието в творческите центрове е безплатно. Всеки посетител може да получи в информационния център на фестивала диплянка с програмата, на която да събира печати за участие в различните творчески центрове, и да получава награди. 

 

 

 

 

 

За рекламодатели и спонсори

 

 

 

 

 

 

 

На рекламодатели и спонсори предлагаме:

- да предоставят поощрителни награди за участниците в студията, ателиетата, конкурсите - това могат да бъдат списания, книги, дискове с филми и музика, рекламни фланелки и други рекламни сувенири на Вашата фирма, абонаменти, ваучери, талони за намаление и т.н.,

- да предоставят по-големи награди, които ще бъдат връчени от представители на съответния спонсор в избрани от него прояви по зададени от него критерии;

- да предоставят закуски и напитки за участниците в различните прояви на фестивала;

- да предоставят материали за модното ателие и приложните ателиета - хартии, текстилни материали, различни бои и т.н.;

- да подпомогнат училища и неправителствени организации, които са затруднени да поемат сами разходите по участието си - да се представят на общ щанд с тях и да поделят с тях разходите за щанда или да заплатят цялата сума (220 лв).

Фестивалът предлага много възможности за реклама на спонсорите чрез поставяне на лого на различните рекламни материали (програми, постери, транспаранти, хоругви, сайта на фестивала); чрез разполагане на рекламни дисплеи и щендери на подходящи места в околното пространство на НДД и др. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ТЪРСЯТ СЕ!

Във връзка с подготовката на Фестивал 2014, Организационният комитет обявява подбор на:

творчески участници - организатори на уъркшопове, ателиета, събития, участници в Откритата сцена с художествени и спортни изпълнения;

- доброволни сътрудници-организатори за регистрация на участници, кетъринг, съпровождане на гости и т.н.;

- рекламодатели и спонсори

- медийни партньори

o_forum@abv.bg                            obrazovatelen.forum@gmail.com   

(02) 954 90 88 (02) 852 00 96 0879 481 909 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ако имате конкретни въпроси, на които не сте намерили отговор тук, пишете на e-mail o_forum@abv.bg или obrazovatelen.forum@gmail.com, или ни потърсете по телефона.